om oss

Sennepsfrøskolen 

er en privat barne- og ungdomsskole på Antsirabe, Madagaskar. Skolen heter Ecole Privée Voantsinapy på gassisk, og gir kvalitetsutdanning, matsikkerhet og helsehjelp til barn som ellers ikke ville hatt tilgang til det på grunn av familiens økonomi. 

Skolen prioriterer foreldreløse barn, barn som bor hos eneforsørger, og barn som kommer fra utfordrende hjemmemiljøer med alkoholmisbruk og omsorgssvikt. Avgangselever har mulighet til å få støtte til videregående og praktiskrettede studier gjennom ulike stipendprogrammer. 

Støtteforening for skoler på Madagaskar 

er en norsk frivillig, ideell organisasjon som har organisert innsamlingsarbeidet som har finansiert driften av Sennepsfrøskolen siden 1994. Foreningens arbeid er basert på frivillighet for å holde administrasjonskostnaden på er minimum, mens vi lønner 27 ansatte på Sennepsfrøskolen i ulike stillinger fulltid, og en stort antall sesongarbeidere på skolens gårdsbruk.

Styret i støtteforeningen

Karianne Skjæveland (styreleder)
Gro Smørdal (nestleder)
Bernt Pedersen (styremedlem)
Judit Nordanger (styremedlem)

Støtteforeningen for Skoler på Madagaskar ble etablert av Eva og Svein Wallem Niellsen.
Sigrun og Per Skjæveland ble tidlig en del av foreningen, og sammen drev de to ekteparene innsamlings- og informasjonsarbeidet som gjorde at skolen kunne vokse og utvikle seg i 25 år.

I 2019 ble det nye styret konstituert i støtteforeningen.


Vil du besøke skolen?