Vi nærmer oss oppstart av nytt IT-prosjekt!

26.05.2023

Vi er SÅ glade for å fortelle at den nye IT-satsningen vår begynner å falle på plass! Vi venter riktignok til høsten 2023 og nytt skoleår før det pedagogiske opplegget settes i gang, men nå har vi alt det tekniske på plass. 

Takket være fantastisk støtte fra blant annet Grieg Foundation, Skolelyd Norge, TietoEVRY, BankID BankAxept AS og Rubi Data AS, kan vi nå utvide og profesjonalisere IT-tilbudet vi allerede har hatt på skolen i flere år for en økt satsning på digital kompetanse og språkkunnskaper til elevene våre. 

Hvorfor? 

Fordi det er vanskelig å finne arbeid med en lønn å leve av på Madagaskar, og fordi fremtiden er digital, noe som innebærer bedre jobbmuligheter lokalt. 

Det innebærer også muligheten til å tjene gode penger online for dem som har de rette tekniske og språklige ferdighetene, og tilgang til en laptop med internettforbindelse. 

Det hele begynte med at stiftelsen Grieg Foundation i Bergen gav oss 130.000 i støtte til realisering av prosjektet vi har kalt "Økt digital kompetanse og språkkunnskaper på Sennepsfrøskolen" før jul i fjor. 

Denne støtten har vært utslagsgivende for at flere organisasjoner og privatpersoner har blitt med på laget. Nå er det en hel gjeng som støtter prosjektet som har som mål å utstyre elevene med verdifulle digitale ferdigheter og språkkunnskaper som gir viktig personlig utvikling og bedre jobbmuligheter etter endt skolegang.  

Flunkende nye headsets fra Skolelyd Norge
Flunkende nye headsets fra Skolelyd Norge

Støtten fra Grieg Foundation går i hovedsak til driftskostnader ved å dekke utgifter til strøm, internett, lærerkrefter og læremateriell. 

TietoEVRY, Rubi Data AS, BankID BankAxept AS og IT-ekspert Finn Espen Gundersen som har gitt oss til sammen 35 laptoper og tilhørende utstyr. Laptopene er av god kvalitet og i god stand, men er av ulike årsaker ikke lenger i bruk av sine opprinnelige eiere. Nå skal de installeres med pedagogiske programmer og få nytt liv på Sennepsfrøskolen.

Vi ønsker også å takke daglig leder i Skolelyd Norge, André Rostad for deres bidrag av headsets til dette prosjektet. I utgangspunktet tok vi kontakt med Skolelyd for å spørre om et godt tilbud på headsets så elevene kan bruke språkopplæringsprogrammer med lyd og tale. Det endte med at vi fikk 38 headsets med abonnementsløsning gratis, noe som vil si at vi får erstattet det som måtte bli ødelagt underveis!

Vi er SÅ takknemlige for våre støttespilleres bidrag og engasjement for utdanning og teknologi.

Så er det en rekke privatpersoner som står på for at vi skal få til prosjektet. I tillegg til oss i Støtteforeningen som organiserer innsamlingen, er privatpersoner som Atle Løvdal som har rensket opp mange titalls laptoper fra TietoEVRY i årenes løp og Finn Espen som er på bildet her som donerer laptoper, koffertplass og hjelper til med frakt. Han har også gitt gode råd både rundt tekniske rundt teknisk oppsett og bidratt med innspill til utforming av selve læreplanen.

IT-ekspert Finn Espen Gundersen bidro med både utstyr, frakt og råd, og møtte Faniry og Noro i Tana
IT-ekspert Finn Espen Gundersen bidro med både utstyr, frakt og råd, og møtte Faniry og Noro i Tana

Tusen takk for hjelpen til dere som hjelper oss i kulissene!

Ta kontakt med Karianne på 921 76 197 eller send mail til karianne@sennepsfroskolen.no hvis du er interessert i å bidra. 

Takk for at du støtter Sennepsfrøskolen!