20 smågris har flyttet inn på gården

20.12.2023

Noro's drøm om at griseavl skal bidra til skolens driftskasse er i ferd med å gå i oppfyllelse. 20 vaksinerte smågris har nettopp flyttet inn i grisehuset på Kanaan.

Grisehuset sto ferdig bygget i november. Forberedelsene rundt anlegget har pågått lenge, og Noro har fått hjelp fra jordbruksskolen Tombontsoa til utvikling av forretningsplan og design av selve innhegningen. En ny vei er lagt inn til gården for lettere transport av materialer og jordbruksprodukter, inkludert en ny bro over en liten bekk. En sjenerøs gave fra en av Sennepsfrøskolens trofaste givere satte i gang dette prosjektet, og byggingen av anlegget ble fullfinansiert av russen ved KVS-Lyngdal i høst.

Planen med er at to grisekull i året skal ales opp og selges til inntekt for skolens drift, da både etterspørsel og kiloprisen for svinekjøtt er høy i Antsirabe.   

En kyndig ung mann med bachelorgrad i agronomi og dyrehold fra jordbruksskolen Tombontsoa, har ansvaret for den daglige driften av anlegget, samt fôring, stell og tilsyn av dyrene.

Kanaan er blitt et flott gårdsbruk som bugner av mais, soja, bønner og grønnsaker. På gården er det nå også sauer, høns, gjess, kalkun, kaniner og bier.